Search
Close this search box.

Προγράμματα

Bright Future για παιδιά

Κάντε εγγραφή στο πρόγραμμα «Bright Future» ή καλέστε στο +30 216 003 9000

Το Athens Medica έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης για παιδιά με διαβήτη «Bright Future», που έχει σαν σκοπό την ενδυνάμωση των παιδιών με διαβήτη και των οικογενειών τους, μέσω της ιατρικής παρακολούθησης, εκπαίδευσης, υποστήριξης και της οικοδόμησης της κοινότητας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τον διαβήτη με αυτοπεποίθηση και να εξασφαλίσουν μια υψηλή ποιότητα ζωής.

Ολοκληρωμένη Παρακολούθηση

Ιατρική παρακολούθηση: Εξασφαλίζεται η παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των παιδιών, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του Athens Medica και του θεράποντα ιατρού.

Εργαστηριακός έλεγχος: Διενέργεια πλήρους εργαστηριακού ελέγχου, που περιλαμβάνει ειδικές εξετάσεις στον παιδικό διαβήτη σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Τεχνολογία και Καινοτομία

Εκπαίδευση και εφαρμογή στις τεχνολογίες:
Εισαγωγή της οικογένειας στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες διαχείρισης του διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων CGM, αντλιών ινσουλίνης και εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης και της διατροφικής πρόσληψης.
Υποστήριξη υλικών και αναλωσίμων: Άμεση και υπεύθυνη εκτέλεση συνταγών και αποστολή των αναλωσίμων.
Υπηρεσία υπενθύμισης λήξης συνταγών και κατά περίπτωση επανέκδοσή τους.

Συναισθηματική Υποστήριξη και Συμβουλευτική

Ομάδες υποστήριξης παιδιών και συνομηλίκων: Διευκολύνθηκαν ομαδικές συνεδρίες για παιδιά και ξεχωριστές ομάδες για αδέρφια, επιτρέποντάς τους να μοιραστούν εμπειρίες, προκλήσεις και επιτεύγματα.

Οικογενειακή Συμβουλευτική: Πρόσβαση σε επαγγελματίες συμβούλους που ειδικεύονται σε χρόνιες ασθένειες για να βοηθήσουν τις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τις συναισθηματικές προκλήσεις της διαχείρισης του διαβήτη.

Διατροφή και Υγιεινός Τρόπος Ζωής

Υγιεινές διατροφικές συνήθειες: Προωθήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Διαχειριστείτε τα δύσκολα γεύματα και ενθαρρύνετε τακτικές ώρες και υγιεινά σνακ.

Διατροφική καθοδήγηση: Πρακτικά μαθήματα μαγειρικής και συνεδρίες διατροφικού σχεδιασμού που εστιάζουν στην καταμέτρηση των υδατανθράκων, στην ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων και στη λήψη υγιεινών διατροφικών επιλογών.

Πρόγραμμα Φυσική Δραστηριότητας και Τρόπου Ζωής

Active Kids Club: Τακτικά προγραμματισμένες δραστηριότητες όπως αθλήματα, χορός και ομαδικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για παιδιά με διαβήτη, προάγοντας τη σωματική υγεία και την κοινωνική αλληλεπίδραση.
Family Fitness Days: Εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν τις οικογένειες να συμμετέχουν σε σωματικές δραστηριότητες μαζί, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής για όλους.

Βελτιωμένες δεξιότητες διαχείρισης του διαβήτη: Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, να κατανοούν τις ανάγκες τους σε ινσουλίνη και να αναγνωρίζουν σημάδια υπο και υπεργλυκαιμίας, οδηγώντας σε καλύτερο συνολικό έλεγχο της κατάστασής τους.

Αυξημένη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία: Μέσω της εκπαίδευσης και της υποστήριξης από συνομηλίκους, τα παιδιά αποκτούν εμπιστοσύνη στη διαχείριση του διαβήτη τους, βοηθώντας τα να αισθάνονται πιο ανεξάρτητα και ικανά.

Συναισθηματική υποστήριξη: Η αλληλεπίδραση με συνομηλίκους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα απομόνωσης και να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις συναισθηματικές πτυχές της ζωής με διαβήτη.

Δέσμευση και διασκέδαση: Τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τα παιδιά ενσωματώνουν διασκεδαστικές, συναρπαστικές δραστηριότητες που κάνουν ευχάριστη τη μάθηση για τη διαχείριση του διαβήτη, προάγοντας μια θετική στάση απέναντι στην κατάστασή τους.

Οφέλη για τη σωματική υγεία: Οι δραστηριότητες και η εκπαίδευση σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση ενθαρρύνουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα του διαβήτη και τη συνολική ευημερία.

Ηρεμία: Το να γνωρίζουν ότι το παιδί τους αποκτά ανεξαρτησία και ικανότητα στη διαχείριση του διαβήτη μπορεί να προσφέρει στους γονείς ηρεμία και να μειώσει το άγχος για την υγεία του παιδιού τους.

Δίκτυο Υποστήριξης: Οι γονείς επωφελούνται από τη σύνδεση με άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, την ανταλλαγή εμπειριών, συμβουλών και υποστήριξης, μειώνοντας τα συναισθήματα απομόνωσης.

Πρόσβαση σε πόρους και πληροφορίες: Οι γονείς λαμβάνουν πολύτιμες πληροφορίες και πόρους σχετικά με τις πιο πρόσφατες τεχνικές, τεχνολογίες και έρευνα διαχείρισης του διαβήτη, βοηθώντας τους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη φροντίδα του παιδιού τους.

Βελτιωμένη Οικογενειακή Δυναμική: Τα οικογενειακά προγράμματα προωθούν την κατανόηση και τη συνεργασία στη διαχείριση του διαβήτη, βελτιώνοντας την επικοινωνία και μειώνοντας το άγχος μέσα στην οικογένεια.

Ενδυνάμωση μέσω της εκπαίδευσης: Η μάθηση για τη διαχείριση του διαβήτη μαζί με το παιδί τους, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να υποστηρίζουν καλύτερα την ανεξαρτησία του παιδιού τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι είναι ασφαλή και υγιή.

Ενισχυμένες οικογενειακές σχέσεις: Η κοινή χρήση στη διαδικασία μάθησης και διαχείρισης μπορεί να ενισχύσει τους δεσμούς, καθώς οι οικογένειες συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων.

Αυξημένη ευαισθητοποίηση και συνηγορία: Οι οικογένειες ενημερώνονται περισσότερο για τον διαβήτη, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την υπεράσπιση τους για σωστή φροντίδα, υποστήριξη στα σχολεία και κατανόηση του κοινού.

Κοινότητα και ανήκειν: Το να είσαι μέρος μιας υποστηρικτικής κοινότητας οικογενειών με παρόμοιες εμπειρίες καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν και της αμοιβαίας υποστήριξης.

Ολιστική Προσέγγιση στη Φροντίδα: Αυτά τα προγράμματα συχνά υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις φυσικές πτυχές του διαβήτη αλλά και τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις, οδηγώντας σε ολοκληρωμένη φροντίδα.

Μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής: Η έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη, με την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της κοινότητας, μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία και σε βελτιωμένη ποιότητα ζωής για το παιδί.

Βασική διαχείριση του διαβήτη για παιδιά: Εισαγωγή των παιδιών στον διαβήτη με απλούς, κατανοητούς όρους.

Εργαστήρια Αντλίας Ινσουλίνης και Συνεχούς Παρακολούθησης Γλυκόζης (CGM): Πρακτικά εργαστήρια για τα παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με τη χρήση αντλιών ινσουλίνης και συσκευών CGM.

Μαθήματα διατροφής και υγιεινής διατροφής: Διασκεδαστικά και διαδραστικά μαθήματα διατροφής που διδάσκουν στα παιδιά πώς να κάνουν υγιεινές επιλογές τροφίμων, να κατανοούν τη μέτρηση των υδατανθράκων και πώς τα διαφορετικά τρόφιμα επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Οι επιδείξεις μαγειρικής και η πρακτική προετοιμασία γευμάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Συνεδρίες δραστηριότητας και άσκησης: Εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με τη σημασία της τακτικής άσκησης και πώς επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Συμπεριλαμβάνεται μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως αθλήματα, χορό ή γιόγκα, προσαρμοσμένες σε διαφορετικά ενδιαφέροντα και ηλικιακές ομάδες για να δείξουν πώς η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να ενσωματωθεί σε διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Εργαστήρια Συναισθηματικής Υποστήριξης και Στρατηγικών Αντιμετώπισης: Προσφέρονται συνεδρίες εστιασμένες στη συναισθηματική ευεξία, διδάσκοντας στα παιδιά στρατηγικές αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της διαχείρισης του διαβήτη. Οι δραστηριότητες αυτές προάγουν την ανθεκτικότητα, την αυτοεκτίμηση και τη θετική σκέψη.

Οικογενειακές Ημέρες Εκπαίδευσης: Διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερών με γνώμονα την οικογένεια, όπου τα παιδιά, μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια τους, μαθαίνουν μαζί για τη διαχείριση του διαβήτη. Αυτές οι συνεδρίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι και να διασφαλίσουν ότι όλοι κατανοούν πώς μπορούν να υποστηρίξουν τη φροντίδα του διαβήτη του παιδιού.

Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης: Εκπαίδευση των παιδιών και των οικογενειών τους στην διαχείρηση έκτακτων καταστάσεων διαβήτη, όπως η σοβαρή υπογλυκαιμία ή η διαβητική κετοξέωση (DKA). Συμπεριλαμβάνονται πρακτικές συμβουλές σχετικά με το πότε και πώς να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, να χρησιμοποιήσετε ενέσεις γλυκαγόνης και να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Τεχνολογία και εφαρμογές για τη διαχείριση του διαβήτη: Εισαγωγή στην πιο πρόσφατη τεχνολογία και εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη διαχείριση του διαβήτη. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τον υπολογισμό των υδατανθράκων, ακόμη και τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύουν και να παρακινούν τα παιδιά στη φροντίδα του διαβήτη τους.

Εργαστήρια μετάβασης για εφήβους: Εργαστήρια που απευθύνονται σε εφήβους, εστιάζοντας στον τρόπο διαχείρισης του διαβήτη ανεξάρτητα καθώς μεγαλώνουν. Τα θέματα μπορεί να περιλαμβάνουν τη διαχείριση του διαβήτη στο σχολείο, κατά τη διάρκεια του αθλητισμού, όταν βρίσκεστε έξω με φίλους και τον προγραμματισμό για το κολέγιο ή τη δουλειά.

Η συγκεκριμένη σελίδα αφορά αποκλειστικά επαγγελματίες.

Είστε επαγγελματίας;